Шоги отиде на мястото, където бе мъжа, който трябваше да ескотира.
- Тази мисия ще бъде интересна и доста дълга.. - помисли си момчето.
Момчето се обърна към мъжа:
- Ъм, опасявам се ,че аз съм нинджата ,която ще Ви ескотира.Мъжа погледна към момчето и каза:
- Да вървим, няма време за губене. За разлика от Шоги ,мъжа си имаше кон, потупа го по задницата и потегли.
За сега нямаше неприятности по пътя и всичко вървеше по вода. Мина известно време и пред коня се заби една стрела, коня се уплаши, изправи се на задни крака и побягна.Полетя още една стрела, но този път към художника, Шоги успя да я отбие.
- Покажи се страхливецо - извика Шоги.
Изминаха 2-3 минути, но никой не се показа.Момчето не усещаше присъствието на друг наоколо и реши да потеглят отново.
Не след дълго, преди да влезат в остров Хаха, художника и момчето отново бяха нападнати.Този път врага беше решил да ги атакува директно, нинджата се втурна към Шоги, в ръката си имаше Кунай, но Шоги го спря.Започнаха да се бият, изглежда, че Нинджата е искала да ограби известния художник.
- Пф, нинджа, която е тръгнала да ограбва, доста е жалък- каза си на ум Шоги.
Двете нинжди се отблъснаха един от друг,
Шоги бръкна в нинджа чантата си и хвърли един кунай към врага.Куная бе вързан с желязна жица, момчето пусна чакра по жицата, нинджата го отбягна.
- Няма начин да ме победиш с един кунай - каза ухилено врага . По лицето на Шоги се появи арогантна усмивка и каза:
- Аз не мисля, така. Явно нинджата не беше видяла жицата завързана за куная, Шоги дръпна рязко жицата, тя започна да се увива около врага, докато накрая нинджата не можа да помръдне, куная му бе прерязала част от ръката.Шоги се втурна към него и го удари с пълна сила в лицето.Нинджата припадна.
- Хъх, скоро няма да се свести - каза Шоги, след което помогна на художника да се изправи.
Художника беше доста уплашен, но Шоги успя да го успокои и мъжа му благодари, за дето му е спасил живота.
Най-после прекрачиха ''входа'' на остров Хаха и един мъж посрещна художника и Шоги.Мъжат се представи, изглежда, че бил стар приятел на известния художник, двамата благодариха на Шоги за успешно изпълнената мисия и момчето вече можеше да се върне в Коноха.